onsdag 31 december 2014

Återbruk

Den senaste tiden pågår det återbruk av ett gammalt överskåp. Som bilden längre ned visar så såg det inte nått vidare ut när jag tog över huset. Skåpet var dessutom uppsatt på en för kort vägg. All inredning revs och numera är det schablonmålad lumppapp uppsatt på väggarna. Det gamla 50-tals skåpet målas i en bladgrön linoljefärg och kommer att sättas upp på en mer passande vägg.
Sakta men säkert formas det kök jag vill ha!




lördag 20 december 2014

God Jul!

Önskar er alla en riktigt God Jul härifrån Betulafluvius! Nästa år hoppas jag att vi firar jul här. Istället åker jag nu in till lägenheten i stan och fortsätter att julpyssla där.
Det jättefina hjärtat som hänger på dörren har Marga gjort till mig. Tack!


fredag 5 december 2014

Sköna möbler

Som jag berättat tidigare så har renoveringen av Betulafluvius varit och är lite vilande. Men det innebär inte att jag är det! Inredningen och planering av den gamla skolan pågår ständigt i mitt huvud. Jag vet redan vilka möbler jag vill ha i kök och vardagsrum. Till vardagsrummet har jag till exempel virkat en rund trasmatta som är 3 meter i diameter. Två stycken ljusbeiga  begagnade soffor är inhandlade och står och väntar i nedrevåningen.  Och i ett tidigare inlägg har jag berättat om den sköna gamla fåtöljen jag klätt om. Det har blivit lite tyg över vid den omklädningen som räcker till att klä om en Josef Frank pall som jag har stående. Dessutom hade jag en liten spillbit som räckte precis till denna fina stol som jag fick härom dagen av en god vän. På 20 minuter var den omklädd!
 
 





tisdag 2 december 2014

November

November är en månad som jag inte hunnit med att var i den gamla skolan särskilt mycket. Jag har varit där endast några få gånger och fyllt på solrosfrön i Bird's Café. Enriset har också fått små bomullsrosetter för att få lite julkänsla. Inomhus har jag bara borstat av och svärtat in vedspisen. Innan var den rödrostig och ful av fuktskador. Så det blev en enorm skillnad. Tyvärr har jag inte hunnit med att njuta av tända upp eld i den och koka mig en kopp kaffe.
 
 
 
 
Istället har jag lagt tiden på att handtrycka mina mönster på linne. Det mesta har blivit handdukar och bordslöpare. Några av produkterna finns till försäljning på Sollefteå Museum i museishopen. Annars finns de på Ådalsbyn i Sollefteå helgerna 6-7/12 och 13-14/12 som är öppet kl. 11-16.
Under november har jag också varit med på två trevliga julmarknader. Den ena på vackra Norrfrid och den andra på Ådalsbyn. Den som inte har möjlighet att komma till Ådalsbyn dessa två helger kan kontakta mig om det finns intresse av att handla.
 
 
 
På Ådalsbyn har Hantverksgruppen också hand om serveringen. Där finns massor med gofika som de övriga i gruppen bakat. Tyvärr är det inte min starka sida att baka. Så jag är riktigt stolt över mig själv att jag lyckades med dessa pepparkakor.
 
 
 
Månaden avslutades med spa och hotellvistelse tillsammans med goda vänner i Härnösand. Fantastiskt avkopplande och skönt! Så nu är jag laddad att möta december.