fredag 29 april 2016

Min nya arbetsstol

 I höstas när jag besökte min syster i Jämtland höll de på att tömma en gammal företagsbyggnad. Jag fick då ta hand om några gamla möbler som annars antagligen skulle hamnat på "tippen". Som denna supersköna kontorsstol! Den hade ett fult slitet och trasigt tyg. Stoppningen hade sjunkit ihop och hjulen var borta.
Det tog flera månader innan jag hittade det rätta tyget. Men till slut fann jag det i Nevotex webshop. Ett vackert flerfärgstryck på linne. Jag gjorde det enkelt för mig och tog inte bort det gamla tyget utan la bara på lite extra stoppning och sedan var det bara att börja häfta fast det nya tyget. Ryggplattan fick jag sy fast för hand. Jag är såå nöjd och den är urskön att sitta i. Några passande metallhjul har jag ännu inte funnit så det får bli små "plasttassar" så länge. 
 

 
Så här såg den ut innan. Kan det vara 50-tal?



onsdag 27 april 2016

Var ska jag börja?

Det är slutet av april och här i Ådalen har våren inte riktigt kommit ännu. Tidigare i veckan var det full snöstorm och nu spöregnar det. Det är kallt och ruggigt!
Planen var att precis som förra året dra ihop ris och elda till Valborg. Men nu har jag bestämt att istället åka till Hummelviken i Höga Kusten och ha det lugnt och skönt. Vi ska istället bada vildmarksbad och kanske ta ett dopp i havet. Njuta av god mat och ta ett glas whisky på bryggan och värma oss vid kaminen. Det låter väl bra mycket roligare och mysigare än att släpa på ris! 
 
 
Vilket projekt ska jag börja med? Det är så mycket att göra, så ibland tappar jag bort mig. Vad är viktigast? Den frågan måste jag ställa mig hela tiden för att inte irra iväg. Som till exempel golvet i skolsalen som måste fixas. Jag har börjat med att skotta upp spån och lerklining som rasat ner på backen under huset. När allt är borta ska ny trossbotten läggas, issoleras med spån och sen på med nytt trägolv. Men är det viktigare än köket? Nej!! Är golvet viktigare än stubbarna på gården? Ja!! Jag försöker skriva en prioriterings lista. Men vad är viktigast det trasiga golvet eller att renovera fönster? Så vad gör jag?
Jo, det jag tycker är roligast för stunden!!
 


onsdag 13 april 2016

Våren är här!

Så då var vintern över!
Jag har som ni säkert förstått haft en paus under vintern med att renovera och att vara i Betulafluvius. Det har stått kallt och öde, och jag har bara varit där ibland för att titta till. Under vintern har jag istället tagit det ganska lugnt. Tryckt lite på tyger och sytt produkter har det blivit. Dessa har jag visat och sålt på diverse försäljningsställen.
Förra helgen var jag där och jobbade för första gången i år. Jag skottade spån och lerklining som rasat ner från trossbotten till backen under huset. Det är ett tungt jobb som kommer att ta lite tid. Men det måste tyvärr göras innan jag kan bygga upp allt igen med trossbotten, isolering och nytt trägolv.

För att återgå till vad jag gjort i vinter! Jag har också sytt en massa nya väskor och kassar som senare ska till Mannaminnes hantverkshus. Till kassarna använder jag linnetyg och på dem syr jag fast vintage broderier och vävar som jag samlat på och köper på loppis. Istället för att de ska ligga i lådor till sommar har jag lagt ut dem på Etsy.com. Min webbutik på Etsy heter NowenDesign. Om du vill titta in i butiken så klicka på länken.
https://www.etsy.com/shop/NowenDesign
Här är några av kassarna.

Linen market bag/shopping bag/tote bag with vintage handmade embroidery

Linen market bag/shopping bag/tote bag with vintage handmade embroidery

Linen handbag/shopping bag/shoulder bag with vintage handmade embroidery
Linen market bag/shopping bag/tote bag with vintage embroidery