tisdag 22 juli 2014

Fönster renovering i sommarvärmen

På skolan finns det 11 stycken vanliga fönster och 4 stycken större. Alla fönster är illa åtgångna med avskavd färg och kitt som torkat ihop och fallit bort. Några av glasen är till och med trasiga. För att det inte ska synas att jag bytt glas har jag tagit rutor från innanfönstren. Jag älskar de här gamla glasen som gör allt "bubbligt" när man tittar genom dem! Till innanfönstren får jag köpa nya "döda" glas. Men det blir inte den här sommaren.
I denna sommarvärme med över 30° C så är det otroligt skönt att vara inomhus i den svala skolsalen. Första fönstren stod jag utomhus och det slutade med bränd rygg. 


Mycket av den gamla färgen var avskavd och kitten satt löst eller var borta. Därför har det varit ganska lätt att få bort det som var kvar med värmepistolen.
Halvoljan sögs lätt in i det torra virket. Grundmålade därefter med linoljefärgen blandad med terpentin och linolja. Stiftade och kittade de gamla fönsterglasen som är lite bubbliga och veckiga. Det blir ett fantastiskt ljus med de glasen!


Första strykningen blandar jag färgen med lite terpentin. När det torkat blir det en sista strykning med bara linoljefärgen.


Det färdiga fönstret målat med Ottossons Bladgröna linoljefärg. Nu återstår bara 14 stycken till att renovera. 

1 kommentar:

  1. Oj, va duktig du är! Vilket jobb och så fint det blir! :)

    SvaraRadera