måndag 2 mars 2015

Ett år har gått!

 
I lördags var det precis ett år sedan jag köpte Björkå skola. Då var huset täckt av skog och inte synligt alls. Jag bestämde på en gång att jag skulle blogga om renoveringen. Mycket för min egen skull för att dokumentera vad jag gör. Sen är det ju ganska kul att se före och efter bilder! 
Under mars och april förra året avverkades skogen och slyn, så numera skiner solen vackert mot huset. När man tittar på bilden nedan är det svårt att fatta att numera är det helt öppet och att i somras gjorde jag iordning två planteringslådor med kryddor och smultron och ställde där tillsammans med en skön trädgårdsmöbel. Det blev många sköna stunder där. Både fikapausar och grillkvällar!
 
 
I lördags blev det inte några nytagna bilder förutom på den välanvända kannan med kokkaffe. Jag fick sällskap av min dotter Tove vid den varma vedspisen. Vi fikade chokladkakor och drack kaffe medans vi pratade om det gångna året.  

 
Drömmarna är fortfarande lika starka och jag önskar mer än någonsin att snart få flytta hit. Samtidigt är det så mycket kvar att göra innan det är beboligt. Jag trodde att jag skulle ha hunnit att göra så mycket mer. Men när jag ser tillbaka på året så har jag gjort ganska mycket ändå med tanke på att från juli till december så hade jag ingen kraft på grund av sjukdom.
Äntligen så håller ljuset på att komma tillbaka och samtidigt har jag blivit frisk från giftstruman som sugit musten ur mig. Nu känns det så roligt att börja planera vårens och sommarens renovering. 
Köksskåpet har nu äntligen blivit färdigmålat. Så nu ska det upp på väggen. Det låter enkelt men det är stort och tungt så det behövs rejäla skruvar och flera par händer. När skåpet är på plats så ska jag kakla runt vedspisen och sen är det bara att fortsätta beta av listan på vad som ska göras.  

2 kommentarer:

  1. Jag är glad att jag kom över din blogg. Renoveringen projekt jag verkligen gillar, läste jag alla dina inlägg och jag uppskattade ditt arbete. dina gamla föräldrar var väl målade. Med glädje jag kommer att fortsätta att följa dig, vi ses snart Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lina, vad roligt att du tycker om min blogg!

      Radera