måndag 4 maj 2015

Valborg

Som många andra så passade vi på att elda den sista april. 


För drygt ett år sedan så lät jag avverka skog och sly som vuxit upp runt huset. Då hann jag bara att elda upp riset på baksidan. Trots att jag eldade under flera helger så hade jag kvar på hela framsidan mot vägen. Så nu var det dags igen! Jag fick hjälp av snälla pappa Åke och Pia. De kom med husbilen och hade god mat med sig. Vi höll på att elda och dra ris i 5 timmar och blev klara sent på kvällen. På den tiden hann vi med ca en tredjedel. Tilläggas ska att vi hann med fikapauser och en och annan whiskey också. Kvällen avslutades med mys i husbilen medans glöden falnade i mörkret.

Första maj tittade solen fram emellanåt. På eftermiddagen när min fantastiska hjälp farit vidare fortsatte jag själv att kratta, dra ris och elda. Det kommer att bli så snyggt när det blir grönt! Än är det långt till en välansad gräsmatta så jag hoppas på en vildvuxen äng som döljer stubbarna tills den dag då det är dags att ta bort dessa.

Vilken lycka!
Lavendel och smultron har överlevt vintern i pallkragarna.


Och detta är riset som återstår att elda!För drygt ett år sedan såg det ut så här!
Om man går tillbaka och tittar på bilder som jag tog förra våren då är jag ganska stolt över vad jag åstadkommit under ett år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar