måndag 3 augusti 2015

Golvläggning i galleriet

Vart har den här sommaren tagit vägen!!
Jag har inte alls gjort det jag tänkte att jag skulle göra. Istället har jag tillverkat produkter som säljs i olika butiker. Och så har jag ställt ut på ett galleri som Sollefteå Konstförening arrangerade. Så klart ville jag då göra ett par nya målningar till den! Jag har alltså inte varit sysslolös trots att renoveringen legat lite på is.
Men nu är det full fart igen! Okej, halv fart då jag börjat lönejobba 7-16 igen. Och nu är det bråttom! Jag har en deadline att lägga detta golv innan den sista helgen i augusti. Till dags datum har jag lagt halva golvet. Jag återanvänder det gamla golvet som låg där innan golvbjälkarna byttes. Planken som är i olika längder, är full med spik. Så det är bara att hugga i med hammare och kofot för att få ut dem. Sedan blir det till att mäta och såga, så att längderna passar till bjälkarna. Det är bra att det finns brädor som legat i tre rum, så att de räcker utan problem. Som man ser på bilden så är golvet fernissat. Vilket kommer att bli ett tufft jobb att slipa bort. Men det kommer jag att göra senare, inte nu. Bara golvet är lagt ska den trasiga väggpappen rivas ner och lumppapp sättas upp på den putsade väggen. Jag tror jag hinner! Som tur är har jag hjälp av snälla döttrar.
 
 
När det blir dags att måla blir det med Ovolins pigment Grönjord. Jag tänker mig det ljusa nyanserna på golv, panel och lumppapp. Rummet är långsmalt så blir det ganska mörkt längst in. Därför väljer jag de ljusa nyanserna.
Rummet har använts som kapprum för eleverna när det var skolverksamhet. De första eleverna gick här ca 1910 och de sista på slutet av 60-talet. Sedan har lokalerna bara använts som lager vad jag förstår. Jag har tänkt att använda det som galleri och försäljningslokal, för mig och andra konstnärer som vill komma hit och jobba i ateljén.
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar