måndag 9 maj 2016

Nowén Design

 
Det mesta jag skriver om här handlar om renoveringen. Men när jag inte renoverar och arbetar 7 -16, tillverkar jag produkter. Jag handtrycker heminredningsprodukter sedan 20 år tillbaka. Redan när jag gick på Konstfacks textila avdelning fastnade jag för textiltryck. Och även om jag håller på med alla möjliga andra tekniker, så har det blivit textiltryck som jag försörjt mig på. Det är en rolig teknik att rita mönster till och man får snabbt resultat.
I söndags var jag till Mannaminne i Häggvik Nordingrå och fyllde på med produkter inför sommaren och kommande helgens Konstrunda. Jag har ännu bara hunnit trycka några få handdukar i år, så det mesta är från förra året. Men innan den 26 juni ska sommarens nya tryck finnas på butiken! 
Det nya som jag började med förra året är att sy kassar och väskor i linne. På dem syr jag fast vintage broderier och små vävnader, som jag samlat på mig från loppisar. Alla kassar har handtag i bomull och innerficka med dragkedja. Det är så kul att sy dem när alla blir unika. Här är några av dem. Fler finns att se i webshopen på www.etsy.com/shop/NowenDesign
 
PS. Jag har börjat snickra på köksinredningen! Mer om det senare.
 


 
 
 
Helgen 13-15 Maj Är det Konstrunda i Nordingrå och Hantverkshuset är då öppet!
 
Välkomna!
 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar